Інтелектуально літературний круїз до Дня Європи

Інтелектуально-літературний круїз «Країнами Європи»

«Європа – це континент різних культур,

релігійних та правових традицій,

але, водночас, спільних цінностей.

Ці цінності сприймає, а відтак

і захищає Європейський Союз.

Він заохочує співробітництво між

європейськими кордонами,

сприяє єдності при збереженні розмаїття»

17 травня в Україні відзначають День Європи.

З нагоди свята в училищі був проведений інтелектуально-літературний круїз «Країнами Європи» з учнями групи К-6-3/4.

Викладач історії Лєвіна А.В., в ході зходу звернула увагу учнів на  офіційний девіз Європейського Союзу «Згода в різноманітті», що означає: європейці єдині у спільній роботі на благо миру, процвітання, і що безліч різних культур, традицій та мов Європи є позитивним фактором для цього континенту.

Історична довідка: Основою для появи цього свята стало підписання Декларації Роберта Шумана 9 травня 1950 року. Після Другої світової війни європейські лідери переконалися в тому, що співробітництво і загальні зусилля є найкращим способом забезпечення миру, стабільності і процвітання в Європі. Сьогодні Європейський Союз – це сім’я демократичних європейських країн, що спільно працюють за ради миру та процвітання. ЄС заснований на принципах верховенства закону й демократії. Країни – члени ЄС делегують частину свого суверенітету спільним інститутам влади, що представляють інтереси Союзу як єдиного цілого в питаннях, що складають загальноєвропейський інтерес. А всі рішення і процедури випливають з основних договорів, ратифікованих країнами-членами.

Намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство, Україна і почала відзначати День Європи. В Україні це свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, яких дотримуються в ЄС.