Відкрита виховна година: “Традиційні українські святкові страви”

З метою допомогти учням пізнати минуле своєї держави; зберігати духовний набуток; залучати здобувачів освіти до українських звичаїв, обрядів, традицій, а учнів груп кухарів до вивчення нових страв, було проведено відкриту виховну годину: “Традиційні українські святкові страви”, з учнями групи К-1-5/6 майстер в/н Світлична І.В., класний керівник Овсієнко І.С.Під час якого з’ясували чим “звичаї” відрізняються від “традицій”, історію виникнення таких свят як “Різдво”, “Колодій” та “Великдень”, цікаві прикмети цих днів. Більшість свят, звичаїв тісно пов’язані з календарем та готування святкових страв, таких як: вудженина, великодній баранець, творожна баба, зубці, кваша, шпундра, шуліки, вергуни та ін.